Ronald Roerink

Het is hem niet aan te zien, maar hij loopt al heel wat jaartjes mee in het rockcircuit. Ronald Roerink, uiteraard uit de altijd onrustige Achterhoek. Ronald was in het verleden de stuwende motor achter bands als Mr. Hyde. Vandaag de dag is hij behalve van De Hakviolen ook de onvervalste beukende groovemachine van The Marshalls.Harm Dinkla

Is met zijn heavy sound verantwoordelijk voor de rocksounds van The Marshalls. Speelt even makkelijk een relaxte slowblues – relaxen heeft hij tot levensstijl verheven – als de vingervlugge solo’s van Eddie van Halen. Tja, wat valt er eigenlijk nog over Harm te zeggen? Luister en huiver!


 


 

Michael Krassenberg

Michael behoeft in rockkringen nauwelijks enige introductie. Hij oogt, leeft en zweet rock and roll. Strijdt met zijn axe al een slordige dertig jaar mee aan het rock-, maar ook het bluesfront. Werkte in het verleden samen met onder anderen Daniël Sahuleka, speelde in tal van bands en kwam onder meer live in actie tijdens het vermaarde Bospopfestival, samen met onder meer ZZ Top, Europe en Santana. Zijn versie daar van Y&T’s klassieker ‘Say Goodbye’ leverde Michael een spontaan compliment op van voorman Dave Meniketti nadat die het filmpje op YouTube tegenkwam. Niet alleen voor Michaels veelvuldige bezoekjes aan de sportschool (‘Any of my guitars for your stomach’), maar ook voor zijn gitaarspel. Een regelrechte aanwinst dus voor The Marshalls.

Gerard te Rietmole

In zijn geboortedorp, het altijd onrustige Rietmolen, een levende legende. Het dorp is zelfs naar hem vernoemd – of was het andersom? Hoe dan ook, bij The Marshalls vormt hij het gezicht en met zijn rauwe stem (hij praat net zoals hij zingt) vooral het geluid van de band. Wordt ook wel Boer Scott genoemd, de agrarische variant op de helaas veel te vroeg overleden zanger van AC/DC. Want Gait’s stem lijkt wel griezelig veel op die legendarische man van Down Under.

 

Jan Colijn

Speelde altijd gitaar. Van top 40 bands tot zelfs dansorkesten. Maar sinds The Marshalls beproeft hij zijn geluk op de bas. Twee snaren minder. Dat maakt het leven een heel stuk eenvoudiger, vindt hijzelf ,,Al moet ik eerlijk zeggen dat ik slechts er slechts twee gebruik. Maar dan wel tegelijk!”

©The Marshalls